10 LET NAŠE SEKCIJE

Drage članice in člani !

Mednarodno policijsko združenje, sekcija Slovenije, praznuje 10, obletnico svojega delovanja. Prav je, da se ob takšnem jubileju povrnemo nekoliko v preteklost in se spomnimo prehojene poti.

Čeprav je bila slovenska sekcija ustanovljena 20. aprila 1991 , ko je bila v Gozd-Martuljku ustanovna skupščina, je pomemben tudi 14. julij 1990. Takrat so se namreč pričeli prvi koraki za ustanovitev, saj so se v Mariboru sestali Milan Zorec, Zvone Rožman, Branko Celar, Pavle Čelik, Ivo Usar, Mitja Klavora in Jože Veldin. Temu iniciativnemu odboru sta se pridružila še predstavnika avstrijske sekcije IPE Hubert Holler in Adi Steger. Prvi koraki k ustanovitvi so bili storjeni in pot se je lahko nadaljevala.

Novembra istega leta se je v Ljubljani sestala skupina enaindvajsetih pridruženih članov IPE iz cele Slovenije. Zbrani so imenovali pripravljalni odbor za ustanovitev sekcije. Po že omenjeni ustanovni skupščini v Gozd-Martuljku je bila iniciativna faza polnopravno končana 6. novembra 1992 v Riu de Janeiru, ko je Slovenija bila sprejeta v združenje.

Od takrat dalje je IPA-sekcija Slovenija razvijala svojo dejavnost in povečevala članstvo, ki je s 44 članov preraslo na že skoraj 6000. Pri odpiranju svetovnih in evropskih mej, pri vedno močnejši želji naših članic in članov po povezovanju s prijatelji v tujini in seveda tudi po vedno večji želji naših prijateljev iz tujine po spoznavanju Slovenije, naše združenje postaja vse pomembnejše. V teh desetih Ietih se je razvilo veliko prijateljstev po vsem svetu. V IPI je že preko 300.000 članov in to kar v 61 državah sveta.

V prihodnjih letih želimo vsem članicam in članom veliko prijateljskih vezi in druženj tako doma kot v tujin.

SERVO PER AMIKECO