Na praznovanju ob ustanovitvi italijanskega Lokalnega komiteja IPA Lignano Basso Friuli

V septembru je potekalo praznovanje ob ustanovitvi Lokalnega komiteja IPA Lignano Basso Friuli v kraju Lignano Sabbiadoro (Italija).

V Lignano je delegacija IPA RK Koper prispela v četrtek, kjer je bila sprejeta v hotelu. V petek dopoldne se vsi gostje z ladjo odpeljali na celodnevni izlet, ki je potekal mimo otoka Marinetta in v Maransko laguno ter po reki Stella do otokov, na katerih so ribiške hiše iz trstičja.
V soboto je bila v Lignanu Sabbiadoro po programu najprej slavnostna maša za počastitev 40. obletnice kluba IPA Lignano Basso Friuli. Po maši je potekala svečana povorka po mestnih ulicah do mestne hiše. Na začetku povorke je bila takoj za praporom mesta Lignano domača pihalna godba. V svečani povorki je poleg drugih vozil italijanskih varnostnih sil in gasilcev sodelovala tudi patrulja Postaje prometne policije iz Kopra s službenim vozilom. Pred mestno hišo (municipio) so člani IPA Lignano Basso Friuli položili venec pred spomenik padlim v vojnah, nato je župan mesta Lignano Sabbiadoro nagovoril navzoče.

Zvečer so se gostom IPA pridružili predstavniki regijskih in lokalnih oblasti od Questorja iz Trsta, direktorice policijske šole iz Trsta, župani in podžupani občine Lignano Sabbiadoro in sodenjih občin ter predstavniki italijanskih varnostnih sil.

Slavnosti se je udeležilo tudi veliko IPA klubov iz vse Italije. IPA Sekcijo Italije je zastopal generalni sekretar Pasquale Manente.

Milan Marinšek, univ.dipl.iur.

IPA Regionalni klub Koper