XI. nacionalni kogres IPA sekcije Češka

Na povabilo IPA sekcije Češka sva se Iztok Ferk in Ferdo Abraham, kot predstavnika IPA sekcije Slovenija, udeležila XI. nacionalnega IPA kongresa Češke sekcije, ki je potekal v kraju Češke Budejovice, v času med 11. in 13. oktobrom 2024.

Proti Češki sva se z vozilom odpravila v petek, 11. oktobra ob 9. uri in na končno destinacijo, Clarion kongres hotel Češke Budejovice, po prevoženih 414 km, prišla ob 16. uri.

Pred hotelom sta naju sprejela predsednik IPA Češke, Josef Neruda in podpredsednik Petr Dvorak. Ob “uradni registraciji” sva (kot vsi ostali), prejela darila in program XI. kongresa IPA Češke. Po nastanitvi prosto do večerje, kateri je sledil družabni večer v kongresnem centru. Prav tako kot vabljeni gostje, so tega dne prišli tudi njihovi delegati s spremljevalkami.

V soboto, 12. 10. 2024 se je ob 9. uri pričel XI. nacionalni kongres IPA Češke (kongres imajo na 4 leta; volilni vsakih 5 let), vabljeni gostje in spremljevalke/ci delegatov pa smo imeli organiziran ogled državnega dvorca Hluboka nad Vltavo.

Po kosilu je sledil še ogled muzeja ribištva in lova; prav tako v kraju Hluboka nad Vltavo. Ostanek dneva smo imeli prosto.

Zaključni večer s krajšo slovesnostjo, je potekal v dvorani kongresnega centra. Predsednik Neruda je pozdravil prisotne, poimensko predstavil vabljene goste; prišli smo iz R Avstrije, Slovaške, Poljske in Slovenije. Ostali vabljeni so se zaradi aktivnostih v svojih sekcijah opravičili.

Po pozdravnem govoru predsednika, smo predstavniki vabljenih sekcij izročili darila in navzoče pozdravili. Pozdrav Slovenske sekcije je v slovenskem jeziku prenesel Ferdo Abraham.

Prijetno druženje ob glasbi in pogostitvi, ki je bila na voljo samopostrežno, smo se okoli 1. ure razšli.

Dne 13. 10 2024 po zajtrku, sva se v hotelskem lokalu poslovila od kolegov iz Poljske, Slovaške, nekaterih kolegov delegatov Češke, posebej pa še od gostitelja, predsednika Nerude in okoli pol 10. ure krenila domov.

SERVO PER AMIKECO!

Iztok Ferk
predsednik IPA kluba Koroška