62. SVETOVNI IPA KONGRES V ALBENI V BOLGARIJI

  1. Svetovni kongres je potekal od 19. 9. 2017 do 24. 9. 2017 v mestu Albena v Bolgariji v izvedbi IPA sekcije Bolgarije. Kongresa se je kot predstavnik IPA sekcije Slovenije udeležil mednarodni delegat Marjan PRAH-PODBORŠKI.

Uradno je bilo prijavljenih 66 sekcij, Kolumbija in Lesoto sta se naknadno prijavili na kongres, tako da je bilo 63 delegatov, ki so imeli glasovno pravico in glas PEB.

Kot sekcija v ustanavljanju je bila na kongresu prisotna še delegacija iz Uzbekistana.

Ob začetku kongresa oz. dobrodošlici so organizatorji v lepem okolju hotela pripravili prijetno druženje s hrano in pijačo. Pozdravni govor je imela predsednica IPA Bolgarije Zinaida Gantcheva.

Uradna otvoritev kongresa je bila naslednji dan v hotelu, kjer je tudi potekal kongres. Organizatorji so se zelo potrudili in pripravili prijeten kulturni program, med programom pa so se zvrstili govorniki iz Ministrstva za notranje zadeve, Policije in občine tega območja, ki je gostil kongres.

Po tradicionalnem skupnem fotografiranju je bila konferenca uradno odprta.

Kongres je potekal po ustaljenem urniku, kongres ni bil volilni, tako da je celoten potek urnika kongresa potekal po že ustaljenem programu.

Edini presenetljivi dogodek je bil, ko je mednarodni blagajnik Romain MINIY uradno sporočil delegatom, da bo na naslednjih volitvah kandidiral za predsednika svetovne organizacije.

Na kongresu je bilo tudi izglasovano, da se iz svetovne organizacije začasno izključi sekcijo Mehika zaradi nesodelovanja in nekomuniciranja s svetovno organizacijo.

Na kongresu je zbrane delegate pozdravil tudi predstavnik prepovedane IPA sekcije Turčije.

Na kongresu so bila predstavljena vsa poročila članov IEB-a: predsednika, generalnega sekretarja in vseh mednarodnih komisij; socialno-kulturne komisije, komisije za zunanje zadeve in profesionalne komisije, poročilo mednarodnega blagajnika in predstavnika iz Gimborna.

TEMA LETOŠNJEGA KONGRESA JE BILA :

POLICIJSKE MEJE – MIT ALI RESNIČNOST?

Kongres smo uradno zaključili v petek, v soboto so organizatorji organizirali izlet po okolici Varne, zvečer pa je bila še svečana večerja, kjer so si udeleženci izmenjali darila ter izročene diplome mednarodnega predsednika posameznim sekcijam za delo v sekcijah.

 

Marjan PRAH-PODBORŠKI