3 IPA DRŽAVNO PRVENSTVO V DVORANSKI ODBOJKI

IPA Koroška je v soorganizaciji z IPA sekcijo Slovenije, 7. 4. 2018 organizirala 3. IPA državno prvenstvo v dvoranski odbojki. V dvorani Gimnazije Slovenj Gradec so se zbrale ekipe IPA  klubov Koper, Ljubljana, Štajerska, Dolenjska in Koroška.

V uvodu je ekipe pozdravil g. Marko Rožej, vodja ekipe IPA Koroška in pobudnik tega tekmovanja. Ob tej priliki je ekipi IPA Štajerska vročil pokal za fair play, katerega je ekipa osvojila na 2 DP.

Po uvodnem pozdravu so bile vodje ekip seznanjene z načinom tekmovanja in urnikom tekem. Ekipe so se pomerile po sistemu »vsak z vsakim« in igrale na dva dobljena niza. Vsaka ekipa je tako odigrala 4 tekme.

Na vseh odigranih tekmah je bilo stanje moči ekip izenačeno in skoraj nemogoče govoriti o favoritu. Kar pet tekem je bilo odločenih v tretjem nizu, razlike osvojenih točk pa so le enkrat znašale več kot 2.

Končni rezultat in vrstni red je bil negotov do zadnje tekme, v kateri so igralci IPA Dolenjske premagali ekipo IPA Ljubljana po treh nizih.

Končni vrstni red

  1. IPA Koroška
  2. IPA Koper
  3. IPA Dolenjska
  4. IPA Ljubljana
  5. IPA Štajerska

Družabni del srečanja je potekal v hotelu Vabo Slovenj Gradec, kjer smo vsem sodelujočim ekipam podelili pokale, prehodni pokal pa je v trajno last prešel ekipi IPA Koroška.

Po kosilu in sproščenem pogovoru smo se dogovorili za srečanje na 4  državnem prvenstvu, ki ga bomo izvedli koncem marca ali začetku aprila 2019.

Ponovno je potrebno bolj kot športno udejstvovanje in tekmovalnost ekip, poudariti namen druženja med člani IPA klubov.

Prijateljstvo nas združuje

Tekst in foto: Iztok Ferk

                                                                                                                      Iztok Ferk

                                                                                                                     IPA Koroška