UDELEŽBA NA MEDITERANSKI KONFERENCI NA CIPRU

Predsednik IPA sekcije Slovenija, Jože Senica, se je med 31. 5. 2018 in 3. 6. 2018 udeležil 25. Mediteranske konference IPA sekcij, ki jo je gostila IPA Sekcija Ciper. Konference, ki se je odvijala v hotelu Europa v Nikoziji,  se je udeležilo 18 sekcij s skupno 45 udeleženci.

Konferenco je 1. 6. 2018 uradno otvoril šef ciprske policije g. Zacharias Chrysotomou, besede dobrodošlice so izrekli predsednik IPA regije Nikozija g. Demetriou in predsednik IPA Sekcije Ciper, g. Odysseos, ki je hkrati tudi predsedoval konferenci.

Na konferenci so med drugim razpravljali o komunikaciji med mediteranskimi sekcijami glede aktivnosti v okviru IPA, glede problematike organiziranega kriminala, o problematiki ilegalnih migracij, o izmenjavi družabnih in kulturnih aktivnosti, o športnih aktivnostih, izmenjavah članov, družin in mladih in o promociji IPE, posebej v državah, kjer še niso ustanovljene IPA sekcije.

Predsednik IPA sekcije Slovenije se je med konferenco udeležil več dvostranskih pogovorov s predsedniki in predstavniki ostalih sekcij na konferenci, kjer se je pogovarjal o načinu delovanja njihovih sekcij in možnostih medsebojnega sodelovanja z IPA sekcijo Slovenije v okviru skupnih projektov. V okviru konference se je prav tako sestal s podpredsednico IPA mednarodne organizacije Gal Sharon, s katero sta se pogovarjala predvsem o možnostih delovanja IPA sekcije Slovenije na mednarodnem nivoju.

Naslednjo Mediteransko konferenco bo organizirala IPA Sekcija Italije.

Jože Senica

Predsednik IPA sekcije Slovenije