Veteranska nogometna ekipa IPA kluba Ljubljana odlična tretja

V mestecu Eibergen na vzhodnem delu Nizozemske se je letos med 8. in 12. oktobrom odvijal že 36. turnir policijskih ekip v malem nogometu.

V štirih kategorijah (člani, veterani, super veterani in ženske) je letos na turnirju sodelovalo 194 ekip iz celega sveta. IPA klub Ljubljana je bil letos zastopan s tremi ekipami in sicer člansko, super veteransko in žensko ekipo.

Ekipa članov in ženska ekipa nista dosegli vidnejšega rezultata. V svojih skupinah sta med osmimi ekipami zasedli peto oz. šesto mesto in se tako nista uvrstili v nadaljnje tekmovanje. Zato pa je bilo povsem drugače v super veteranski kategoriji. Naša ekipa je namreč v skupinskem delu odigrala sedem tekem in jih pet zmagala ter dve igrala neodločeno. Ob gol razliki 18 – 0 je v skupini zasedla prvo mesto ter se tako uvrstila v izločilne boje. V osmini finala se je naša ekipa tako kot lansko leto pomerila z ekipo IPA Budimpešta, s katero niso imeli težav in jo premagali s 3:0. V četrtfinalu so dobili za nasprotnika ekipo IPA Danubius Galati iz Romunije in jih po streljanju kazenskih strelov premagali z rezultatom 5:4. V polfinalu so marali naši igralci priznati premoč kasnejšim zmagovalcem turnirja ruski ekipi Ogneboretz Saint Petersburg s katerimi so izgubili s 3:0 in se tako za tretje mesto pomerili s poljskimi policisti iz Jawozna, katere so suvereno premagali s 3:1.

Po lanskoletni osvojitvi drugega mesta je tudi letošnje tretje mesto vrhunski dosežek.

Franci Debeljak