Med člani ekip IPA Ljubljana se je najbolje odrezala Darja

Med člani dveh ekip IPA kluba Ljubljana se je na jesenskem trailu Rašica najbolje odrezala Darja.
Že drugo leto zapored smo se odločili, da sestavimo dve štafeti za jesenski trail Rašica. Eno boljšo, ki bi lahko posegla po medalji in drugo, katere cilj bi bil le važno je sodelovati. Pogoj za štafeto je bil dva tekača in ena tekačica. Vsak odteče en krog v dolžini 20 km in 1000 vm. Trasa je potekala iz Gameljn čez Rašico do Povodja, skozi Zavrh preko Grmade na Šmarno goro, spust v Šmartno in nazaj v Gameljne.

Barve našega kluba smo letos tako zastopali Darja, Matjaž in Damjan za prvo ekipo, Andrej, Urša in Dušan pa za drugo ekipo. Darjin in Andrejev rezultat sta štela tudi v posamični razvrstitvi, ker sta štartala prva. V posamični konkurenci se je tekmovalo na 20 km, en krog ali na 60 km, trije krogi. Udeležba je bila kljub slabemu vremenu številčna in močna. Štart prvega kroga je bil ob osmi uri. Gužva velika, saj so štartali skupaj vsi posamezniki na 20 in 60 km, in vsi prvi člani štafet. Najbojši pogoji so bili prav v prvem krogu, dežja še ni bilo in pravijo, da je “letelo”. V drugem krogu gužve ni bilo, je pa začelo močno deževati, kar je precej otežilo že tako zahtevne spuste z Rašice in s Šmarne gore. Polno blata, vode, spolzkih spustov, raznoraznih akrobacij in padcev. V tretjem krogu je dež sicer popustil, so se pa blatne kopeli ponujale same od sebe, kot so povedali tretjekrogaši.

IPA ekipi sta bili zadovoljni, prvi je sicer do medalje in tretjega mesta zmanjkalo nekaj minut, si je pa stopničke v posamični konkurenci pritekla Darja, ki je osvojila tretje mesto med ženskami. Bilo je težko, drugače, posebno, pripravljeno in izvedeno z dušo in srcem, tudi zaradi organizatorjev, ki poskrbijo za dobro razpoloženje in odlično postrežbo z dobro hrano in okusnimi priboljški tako na trasi kot v cilju.