Že peto Državno prvenstvo IPA v maratonu

V sončnema, a hladnem dnevu so se v Piranu v nedeljo, 14. aprila 2019, zbrali tekačice in tekači VI. Istrskega maratona, ki ga vsako leto v mesecu aprilu organizira Društvo Istrski maraton. Zbralo se je skoraj 5000 tekmovalk in tekmovalcev na najdaljši progi maratona ter na polmaratonu in rekreativnem teku. Trase so bile speljane po Obali vse do Kopra in nazaj ter v okolici Pirana.

V sklopu tekov Istrskega maratona je IPA Regionalni klub Koper, v dogovoru z organizatorjem, že petič organiziral in izpeljal Državno prvenstvo IPA Sekcija Slovenije v maratonu. RK Koper je organizatorju zagotovil prostovoljce iz svojih vrst, ki so bili nameščeni na občutljive točke ob trasi najdaljše preizkušnje, to je maratona.

Na Državno prvenstvo v maratonu se je letos na različnih razdeljah prijavilo 51 tekmovalk in tekmovalcev iz 7 regionalnih klubov iz Slovenije.

RK Koper je kot vsako leto organiziral razglasitev rezultatov in podelitev pokalov najboljšim na kmetiji odprtih vrat v vasi Kastelec nad Črnim kalom.

Na najdaljši razdalji ni bilo tekmovalk, med moškimi do 40 let je zmagal HERCOG Darko iz IPA Celje, med moškimi nad 40 let pa RAJH Zlatko iz IPA Pomurje. Na pol krajši progi je med tekmovalkami do 40 let zmagala ZUPANC MASTNAK Barbara iz IPA Postojna; nad 40 let pa PELLASCHIER Alenka, prav tako iz IPA Postojna. Med moškimi do 40 let je zmagal CVIKL Andrej iz IPA Postojna; med starejšimi nad 40 let pa JOST Vinko iz IPA Celje. V rekreativnem teku je v kategoriji do 40 let zmagala MESOJEDNIK Patricijia iz IPA Dolenjska; med tekmovalkami nad 40 let pa Hebar Viljemina iz IPA Celje. Med moškimi do 40 let je zmagal KRANER Matej iz IPA Celje in med moškimi nad 40 let je zmagal PETELINŠEK Karl, prav tako iz IPA Celje.