15. srečanje članov IPA Slovenije – moto klub in žegnanje jeklenih konjičkov

IPA RK Gorenjska je 11.  maja 2019 organizirala 15. srečanje članov IPA Slovenije – moto klub in žegnanje jeklenih konjičkov na Dovjem (Kranjska Gora).

Motoristi – člani IPA MOTO KLUBA GORENJSKA in drugi udeleženci iz različnih krajev Slovenije smo se zbrali med 10. in 11.30 uro. Člani IPA RK Gorenjska – sekcija moto klub, so poskrbeli za manjšo pogostitev udeležencev takoj ob prihodu na zborno mesto.

Ob 11.30 uri je sledilo žegnanje jeklenih konjičkov, katerega je izvedel župnik Juvan Franc iz Dovja. Po končanem žegnanju je ob 12. uri sledilo kosilo in družabno srečanje udeležencev v bližnji gostilni.

Po končanem kosilu je sledila individualna relacijska vožnja po Zgornjesavski dolini, ki se je udeležilo približno 25 motoristov.

Prireditve se je udeležilo 50 motoristov, skupaj s spremljevalkami in domačini iz Dovja in Mojstrane. Z udeležbo smo zelo zadovoljni, saj se motoristi vsako leto vračajo, srečanja pa sta se med drugimi udeležila tudi predstavnika policij iz Avstrije in Hrvaške kar pomeni, da je prireditev dobro organizirana. Z njo pa pripomoremo tudi k promociji naših krajev, zato bomo s tradicijo nadaljevali tudi v prihodnje.

Robert Benet