Ekipa IPA Ljubljana na Brajnikovem memorialu

Letošnjega 26. Pohoda razuma, volje in moči – Brajnikov memorial 2019, ki je potekal 14. in 15. junija 2019, se je udeležilo 26 ekip pripadnic in pripadnikov policije, vojske, uprave za zaščito in reševanje, gorskih reševalcev in IPA kluba Ljubljana.

Letošnji Brajnik je bil res nekaj posebnega za ekipo IPA kluba Ljubljana. Trije člani ekipe skupaj vztrajajo že od leta 2007. Prišel je čas, ko sta dva člana dosegla svoj maksimum in osebni “rekord” glede udeležbe. Že vrsto let imamo v ekipi najstarejšega udeleženca, ki je z letos zadnjo udeležbo kot tekmovalec vrgel izziv mlajšim tekmovalcem. Seveda so si organizatorji letošnjega tekmovanja zopet zamislili, kako udeležencem preveriti razum, voljo in moč.

 


Člani ekipe IPA kluba Ljubljana smo letos svojo moč, voljo in razum uspešno razporedili po progi oziroma v posameznih disciplinah. Tihi cilj je bil, da ne bomo kot najstarejša ekipa zaključili čisto na repu uvrščenih. Cilj smo dosegli – uvrstili smo se na 19. mesto. Tudi letos smo organizatorju in ostalim dokazali, da se kljub starosti, lahko udeležimo najtežjega preizkusa pripadnikov služb varnostnega sistema. Prijateljstvo, zaupanje in pomoč drug drugemu so večkrat preizkušene vrline te ekipe, ki so vtkane tudi v geslu našega kluba »Servo per Amikeco – Služiti prijateljstvu«.