Ljubljanski člani moto sekcije na obisku v Črni Gori

V letošnjem letu se je 8 članov moto sekcije IPA kluba Ljubljana odzvalo povabilu kolegov iz IPA sekcije Črne Gore, ki so med 18. in 22.septembrom organizirali srečanje motoristov v Črni Gori.

Letos sta se nam pridružila še kolega Milan iz NG Jadran iz CE.

Poleg motoristov IPA sekcij iz BiH, Črne Gore, Hrvaške, Makedonije, Srbije in Slovenije pridružila še ekipa motoristov iz IPA Slovaške, tako da je bilo 120 motorjev in skoraj 150 oseb.

Srečanje je potekalo v res prisrčnem in prijetnem vzdušju. Ob prihodu v sredo popoldan je po nastanitvi v hotel, sledilo veselo srečanje in snidenje ter seveda kramljanje o dogodivščinah na poti. Dan smo zaključili  v prijetni gostilni »Kod Krste«, kjer so nas lepo postregli in smo se ob zvokih motoristične glasbe družili in zabavali.

Naslednji dan smo si ogledovali Boko Kotorsko in obalna mesta: Hercegnovi, Perast, Kotor, Tivat. Sam zaliv Boke Kotorske smo si ogledali tudi z turistično ladjico, ki nas je peljala iz Tivata pa vse do otoka Sv. Đorđe in potem še do Hercegnovega, kjer je sledil še ogled znamenitih trdnjav Kanli kula in Forte mare.

V petek smo krenili skozi Cetinje v nacionalni park Lovčen do mavzoleja Vladike Petra II Petrovića Njegoša. V njegovi rojstni vasi Njeguši smo preizkusili odlične suhomesnate proizvode, ki so značilni za to pokrajino.

Po kosilu smo pot nadaljevali do Boke Kotorske in se mimo Nikšiča peljali do Žabljaka. Na cilju nas je presenetilo mrzlo vreme, v primorskem delu je bilo skoraj 30 stopinj, na Žabljaku pa le 12 stopinj.

Naslednji dan zjutraj smo prišli do pomrznjenih motorjev in čakali, da se je malo ogrelo in smo se lahko zapeljali po okolici Durmitorja, ki je bil ob prekrasnem vremenu nepozaben, tako kot cesta »Durmitorski prsten«, kanjon reke Tare, Črno jezero in še mnogo mnogo tega.

Zvečer je sledilo še zaključno srečanje z svečano večerjo in izborom nove države gostiteljice, ki bo Hrvaška oz. IPA Medžimurje.

Zahvala gre organizatorju za izpeljano srečanje in organizacijo oz. spremstvo policistov motoristov, ki so bili ves čas z nami in so omogočili, da se je kolona varno premikala.