Obisk kolegov IPA Neuberg na Donavi

Obiskali so nas kolegi IPA Neuberg na Donavi.Neuburg na Donavi, mesto s približno 30.000 prebivalci, se nahaja na slikoviti lokaciji na hribu nad Donavo in se šteje z gradom in številnimi drugimi dobro ohranjenimi zgodovinskimi zgradbami iz vseh obdobij, za najlepše mesto na Bavarskem.

V začetku septembra me je poklical Thomas Reindel, predsednik IPA kluba Neuburg, ki deluje na tem območju Bavarske in me zaprosil za pomoč pri organizaciji njihovega tridnevnega izleta v naše glavno mesto. Glede na njihove želje sem mu poslal kontaktne naslove, kjer so rezervirali prenočišča in prehrano ter jim predlagal program ogledov. V sredini oktobra se je tako na pot podalo 32 kolegov, članov IPA, ki živijo ali delajo v tem mestu. Po prihodu v Ljubljano okoli 15.00 ure, so se namestili v hotelu Park na Taboru, nato pa smo se peš podali na krajši ogled starega mestnega jedra, se z vzpenjačo povzpeli na grad in si mesto ogledali tudi s te perspektive. Po napornem dnevu jim je bogata večerja v gostilni »Vodnikov hram« zelo teknila.

Ker so želeli obiskati eno od policijskih postaj, smo se za naslednji dan dogovorili za obisk Postaje prometne policije Ljubljana, kjer jih je sprejel komandir in jim predstavil delo enote, vozni park in opremo. S policistoma iz patrulje, ki sta bila tisti čas v enoti pa so v sproščenem pogovoru izmenjali izkušnje. Po obisku policijske postaje smo se z ladjico zapeljali po Ljubljanici iz Centra do Livade in do Cukrarne ter si mesto ogledali še s te perspektive. Potem so se gostje sprehodili še po tržnici, ki je ob sobotah še posej živahna in zanimiva. Skupne večerje v »Pivnici Union« se je udeležilo tudi nekaj članov našega upravnega odbora in organov kluba. Ob obilnih porcijah in v sproščenem vzdušju je bilo druženje res prijetno.

Pred slovesom so se nam iz srca zahvalili in nas povabili, da jim naslednje leto obisk vrnemo, obenem pa so enoglasno poudarili – Ljubljana je vredna ogleda.

Franci Debeljak