IPA Sekcija Slovenije in Policija zavezani k tesnemu sodelovanju tudi v letošnjem letu

Predsednik IPA Sekcije Slovenija Jože Senica in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar sta podpisala letni načrt sodelovanja med policijo in združenjem. Podpisu sporazuma je prisostvoval tudi namestnik  generalne direktorice policije Tomaž Pečjak.
Kot sta Bobnarjeva in Senica ob podpisu sporazuma poudarila, je medsebojno sodelovanje v obojestranskemu interesu in prispeva k uspešnejšemu opravljanju nalog policije, krepitvi varnostne kulture, promociji Policije in omogoča izmenjavo mednarodnih izkušenj. Tovrstno sodelovanje policije z združenjem je pozitivno, saj spodbuja udeležbo aktivnih in nekdanjih zaposlenih v policiji, pravosodju ter finančni upravi pri strokovnih, športnih, dobrodelnih in družabnih dogodkih. Takšna druženja pa krepijo ne le profesionalno sodelovanje, temveč tudi prijateljske vezi med pripadniki sorodnih služb doma in v tujini.

Kot predvideva načrt, bosta policija in združenje IPA tudi v letošnjem letu sodelovala pri velikem naboru raznolikih  aktivnosti. IPA klubi po vsej Sloveniji namreč načrtujejo organizacijo izobraževalnih, humanitarnih, športnih in družabnih dogodkov. Tudi letos bodo tako članom IPE na voljo strokovni seminarji iz prve pomoči, treningi varne vožnje, streljanje z  zračno puško in pištolo, pa tekmovanja v ekipnih športih, smučanju, tenisu, številni pohodi itd. Za ljubitelje kulture in potovanj pa pripravljajo oglede predstav, plese, koncerte ter izlete po Sloveniji in v druge države.

Napovedi dogodkov in aktivnosti si lahko ogledate v podpisanem sporazumu ter na spletni strani združenja IPA.

Besedilo in foto: Nina Djordjević, GPU