Na proslavi PU Ljubljana ob dnevu policije

Letošnja  organizacija  osrednje  proslave  PU Ljubljana ob dnevu slovenske policije  je  v celoti minila v luči doslednega upoštevanja vladnih odlokov za  zajezitev  in obvladovanje epidemije Covid 19 in sprotnemu prilagajanju vsem  priporočilom  Generalne  policijske uprave, Nacionalnega inštituta za javno  zdravje  in  Službe  za  varnost in zdravje pri delu.

Zaradi tega je obeležitev  dneva  policije v PU Ljubljana potekala drugače kot vsa leta do sedaj. V obliki  krajšega  srečanja  in z manj prisotnimi udeleženci. Predviden  je bil namreč le svečani del (kulturni program in podelitev priznanj in  znakov),  ne  pa  tudi  družabni  del s pogostitvijo v nadaljevanju.

Prireditev  je  potekala  17.6.2020  s  pričetkom ob 11.00 uri v veliki telovadnici PA GPU.

Upoštevajoč  prejemnike  priznanj  policije  in  PVD  Sever, ter prisotnost vodstva   GPU   in   PU  Ljubljana  z  gosti,  sta na letošnji  slovesnosti prisostvovala  le  po dva predstavnika soorganizatorjev IPA Kluba Ljubljana (Mihael  Burilov  in Sašo Brejc), Kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Ljubljana  (Gabrijel  Leban  in  Zdravko  Kugler), ter PSS Ljubljana (Samo Gorta). Udeležba ostalih, ki so se nameravali slovesnosti udeležiti, zaradi zagotavljanja vseh varnostnih predpisov, letos žal ni bila možna.

Prav  zaradi  omejenega  števila  udeležencev na slovesnosti v PU Ljubljana niso pripravili običajnega vabila za udeležbo na slovesnosti. S to informacijo smo seznanili člane in članice.