IPA Slovenija in Policija podpisali načrt sodelovanja v letu 2021

Predsednik IPA Sekcije Slovenije Jože Senica in v.d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič sta 26. januarja podpisala letni načrt sodelovanja med policijo in združenjem.

Kot sta ob podpisu sporazuma poudarila, je medsebojno sodelovanje v obojestranskemu interesu in prispeva k uspešnejšemu opravljanju nalog policije, krepitvi varnostne kulture, promociji Policije in lažji izmenjavi mednarodnih izkušenj.

Sodelovanje med policijo in njenim mednarodnim stanovskim združenjem se je v vseh teh letih izkazalo za izjemno pozitivno, saj spodbuja udeležbo aktivnih in nekdanjih zaposlenih v policiji, v pravosodju ter finančni upravi pri različnih dogodkih. Tako kot lani, bo tudi letos žal na izvedbo teh zagotovo pomembno vplivala epidemija novega koronavirusa. Vseeno pa bo
povezovanje med Policijo in združenjem IPA, ne glede na to, ali bodo dogodki potekali v živo ali preko spleta, okrepilo tako profesionalno sodelovanje kot tudi prijateljske vezi med pripadniki sorodnih služb doma in v tujini.