Za nami uspešen IPA spletni kongres

Danes smo uspešno izvedli IPA kongres, ki je prvič v zgodovini potekal v hibridni obliki.

Kongres bi moral potekati že aprila lani, vendar smo ga morali zaradi epidemije prestaviti na letošnje leto.

Upravni odbor sekcije se je tako zbral v Celju, delegati z vodstvi klubov pa na ločenih lokacijah.

Kongres je otvoril predsednik sekcije Jože Senica, v svojem nagovoru pa izpostavil izstopajoče dogodke in aktivnosti IPA sekcije Slovenija. Navkljub novi realnosti ob korona virusu, ki nam kroji življenje na vsakem koraku, je za člani IPA Slovenije razgibano in pestro leto. Številne aktivnosti so bile zaradi epidemije preklicane, a s sproščanjem ukrepov, se bomo znova lahko srečali na katerem izmed številnih IPA dogodkov, je med drugi dejal predsednik. 

Zbrane je nagovoril tudi generalni direktor policije dr. Olaj. V svojem nagovoru med drugim čestital IPA sekciji Slovenije ob 30. obletnici delovanja, pri tem pa je še posebej izpostavil vrednote, ki nas družijo in povezujejo v IPA družino ter podprl tudi nadaljnje sodelovanje s Policijo.

 

Zbranim je bilo predstavljeno poročilo o preteklem delu, izpostavljeni najpomembnejši dosežki in izvedeni dogodki preteklih dveh let. Sprejet je bil tudi program dela zveze za leto 2021 in finančni načrt za leto 2021. izvoljen je bil tudi predsednik nadzornega odbora Abraham Ferdo.

Predsednik IPA Slovenije Jože Senica se je zahvalil organizacijskemu odboru kongresa, delovnemu predsedstvu in delegatom  za izkazano zaupanje s potrditvijo poročil o delu za 2019 in 2020 ter potrditvijo programa dela za 2021. “S tem ste nam potrdili, da smo na pravi poti, da uresničujemo zadane cilje v skladu s sprejetimi programskimi usmeritvami in letnimi programi in da upravičujemo vaše zaupanje pri delu IPA Sekcije Slovenija. V IPA Sekciji Slovenije, v okviru upravnega odbora in skupaj z regionalnimi klubi se bomo še naprej trudili, da bomo zagotavljali osnovno poslanstvo združenja, služiti prijateljstvu,” je še dodal.

 

S kongresa smo se poslovili z mislijo na 30. obletnico našega delovanja in z željo, da bi jo lahko obeležili v živo.

 

GRADIVO ZA XI. KONGRES