Praznični nagovor predsednika

Spoštovani članice in člani IPA Sekcije Slovenija,

ob koncu preteklega leta, ko smo misli že usmerjali v letošnje leto, zagotovo nismo pričakovali, da bo koronavirus tako dolgo vztrajal med nami.

K sreči smo v naši IPA sekciji polni zanosa, optimizma, znamo pa tudi najti poti do uresničitve zadanih ciljev.

Kljub težkim epidemičnim razmeram smo tudi letos izvedli mnoge dejavnosti. Izkoristili smo prav vsak trenutek za druženje, ko so razmere to dopuščale. Pomerili smo se v tenisu, ribolovu, podali smo se na pohode po hribih, kolesarili in organizirali maraton. Družili smo se s člani iz tujine, odpravili smo se na motoristična potovanja po Sloveniji in tujini. Z veseljem smo si ogledali spletni koncert, se pomerili v virtualnem teku ter organizirali virtualna strokovna izobraževanja in predavanja za naše člane. Udeležili smo se Jadransko–balkanske konference v Makedoniji in italijanskega IPA kongresa.

Vrsto načrtovanih dejavnosti, tako doma kot v mednarodnem okolju, pa smo prestavili na čas, ko bo mogoča izvedba v živo.

Mnogo dogodkov in delovnih srečanj smo izpeljali s pomočjo videokonferenc, ki so tudi članom upravnega odbora omogočale, da je delo potekalo nemoteno. Tudi XI. Kongres IPA Sekcije Slovenija smo izvedli preko spleta in v hibridni obliki. Na kongresu so delegati izkazali zaupanje našemu delu s potrditvijo poročil za leti 2019 in 2020 ter programa za leto 2021.

Virtualno se je odvil tudi IPA svetovni kongres, na katerem je sodelovalo 62 sekcij. Iskreno želim, da se na naslednjem svetovnem kongresu, ki ga bodo gostili španski prijatelji, znova srečamo v živo. Prav tako si srčno želim srečanja v živo ob praznovanju 30. obletnice našega polnopravnega članstva v mednarodni IPA organizaciji prihodnje leto.

Bolj kot kadarkoli prej je bil letos med nami prisoten čut za sočloveka. Zaradi razmer so se mnogi znašli v stiski. S finančnimi sredstvi iz socialnega sklada smo pomagali vsakemu, ki se je obrnil na nas.

Dragi IPA prijatelji! Vedno, predvsem pa v težkih in negotovih časih, smo znali pokazati našo solidarnost, strpnost, nesebičnost in požrtvovalnost. Negujte in ohranite to. Posebej negujte dobro v sebi in se trudite prepoznati dobro v drugih. Le tako bomo lahko še naprej skupaj tkali dober danes in še boljši jutri.

»SERVO PER AMIKECO – SLUŽITI PRIJATELJSTVU« naj ostane temeljno vodilo pri našem delu.

Želim vam vesele božične praznike ter zdravja in zadovoljstva polno leto 2022!

Jože Senica

predsednik IPA Slovenija