IPA klub Štajerska v Pirotu

Člani IPA kluba Štajerska, smo se na povabilo IPS Pirot aprila udeležili Balkanskega vikenda, srečanja na Stari planini v bližini mesta Pirot.

V zgodnjih jutranjih urah, smo se odpravili v smeri Pirota. Med vožnjo smo se odločili, da se ustavimo v glavnem mestu Srbije, Beograd, kjer smo si ogledali cerkev Sv. Pavla, stadiona Crvene Zvezde in Partizana in Beograjske trdnjave Kalemegdan. Ob ogledu stadiona Crvene zvezde smo srečali tudi legendo Dragana Džajiča, s katerim smo izmenjali nekaj besed in se slikali. Malo utrujeni od vožnje in hoje, smo se okrepčali z »srbskimi« dobrotami iz roštilja in pot nadaljevali v smeri Pirota oz. motela Vrelo na Stari planini, kjer nas je dočakal organizator, predsednik IPA Pirot g. Zoran Stojčev. Ob prihodu v motel so že bili prisotni večina prijavljenih z Bolgarje, Severne Makedonije, BiH in Srbije. Sledilo je srečanje z že znanimi in novimi obrazi naših kolegov policistov iz že omenjenih držav. Po večerji smo vidno utrujeni od poti odšli na spanje v zelo lepo urejenih sobah.

Zjutraj po zajtrku smo se vsi udeleženci zbrali pred motelom, od koder smo se najprej odpravili z vozili do parkirišča, nato pa peš, kakšnih 5 km do slapa Tupavica. Zaradi dežja in obilice vode je bil slap prečudovit. Sledila je malica. Zaradi prihoda močne fronte in dežja z sodro, smo se odpravili nazaj na izhodiščno točko in z vozili v smeri motela.

Sledil je počitek in večerja, kjer smo si izmenjali darila in izkušnje ter izzive, s katerimi se srečujemo vsi policisti v Evropi in širše.

Srečanje je potekalo v zelo prijateljskem vzdušju in z obljubo, da bomo tovrstna srečanja nadaljevali in širili še naprej in vzpodbujali še ostale klube in člane v druge države.

Tome Petreski