IPA Štajerska v Burgasu

IPA Štajerska je od IPA Burgas prejela povabilo za udeležbo na Mednarodnem dobrodelnem nogometnem turnirju v kraju Burgas v času od 3.6.-5.6.2022.

Tako smo se člani IPA Štajerska v nočnih urah odpeljali iz Maribora v smeri Burgasa. Po nepričakovani okvari vozila smo se bili prisiljeni ustaviti v kraju Niš. Po popravilu vozila smo se odpeljali v Pirot, kjer nas je toplo sprejel nekdanji predsednika IPA Pirot, g. Zorana Stojčev. Slednji nam je rezerviral sobe v Hotelu Gali in nam priskrbel nepozabno večerjo v »Pirotski Avliji«. Prav tako nas je popeljal skozi mesto Pirot in razkazal tamkajšnjo trdnjavo.

Po prijetni noči smo se drugi dan odpeljali v Bolgarijo, kjer smo na mejnem prehodu Gradina srečali našega sodelavca, pol. Gorazda Duha, ki je na mednarodni misiji. Dogovorili smo se, da se ob povratku srečamo in podružimo v bolj prijetnem okolju. Pot smo nadaljevali do mesta Sofija, kjer smo si ogledali znamenitosti in izmenjali nekaj mnenj z bolgarskimi kolegi, ki smo jih med opravljanjem njihove službe, srečali v centru mesta. Nato smo se odpeljali v smeri Burgasa. Po naporni poti, smo v večernih urah pripotovali do hotela Avenue Delux in se namestili v sobe. Po osvežitvi smo se odpeljali na večerjo ki jo je organiziral organizator dobrodelne prireditve.

Naslednji dan smo se udeležili 13. nogometnega turnirja, kjer smo donirali sredstva za otroke poškodovanih in preminulih policistov v Burgasu. Po koncu turnirja in razglasitvi zmagovalcev, smo organizatorju izročili darilo IPA Štajerske, g. Pavlinu Kovačevu, ki je vse skupaj vodil in je strasten zbiratelj policijskih insignij pa smo izročili slovensko uniformo.

Po končani prireditvi smo se udeležili družabnega srečanja, kjer smo sklepali nova in utrjevali stara poznanstva.

Zadnji dan smo se poslovili od starih in novih prijateljev in se odpravili v smeri mesta Pirot, kjer smo se ponovno srečali s člani IPA Pirot in našim sodelavcem Duhom. Po prijetnem kosilu smo se od vseh poslovili in se odpeljali v smeri Maribora, kjer smo prispeli sredi noči.

Ob slovesu smo se vsi strinjali, da je bila pot naporna a nepozabna in da jo bomo skušali ponoviti.

 

Pripravil: Tome Petreski, OKC PU Maribor