Piknik IPA kluba Štajerska

15.10.2022 je bil organiziran tradicionalni IPA piknik našega kluba.

Na pikniku so bili razen domačih IPA članov in njihovih bližnjih, povabljeni tudi prijatelji, člani tujih IPA klubov. Tako so se na piknik prijavili in tudi prišli na obisk člani iz Bolgarije in sicer iz IPA Burgas in IPA Vidin, iz Srbije, IPA Pirot in IPA Leskovac ter iz BiH, IPA Livno in IPA USH Bihač.

Da bi popestrili dogodek, smo prijatelje iz tujih držav popeljali na Ptuj, kjer smo jim s pomočjo vodiča iz TIC Ptuj razkazali znamenitosti najstarejšega mesta, nad katerim so bili zelo navdušeni, nato jih popeljali v Lešje, kjer je Marjan Eberl, lastnik velikega števila motornih koles – starodobnikov. Ob prijetnem klepetu je razkazal svojo zbirko starodobnikov in marsikdo se je ob tem tudi spomnil, da je bil lastnik podobnih prevoznih sredstev. Ko smo se okrepčali z dobrotami gospodinje, smo odšli na ribnik v Rače, kjer je potekalo ribiško tekmovanje IPA članov.

Po podelitvi nagrad za ribiške dosežke, predstavitev tujih klubov in izmenjavi tradicionalnih daril, smo nadaljevali z dobrotami, ki nam jih je pripravil gostitelj na ribniku.

Druženje je potekalo v prijetnem vzdušju, kjer smo obujali stara prijateljstva in sklepali nova. Pozno v noč smo se odpravili domov in si obljubili, da je tovrstna srečanja potrebno vzdrževati in širiti.

 

V bodoče pa upamo na udeležbo še večjega števila članov na našem pikniku in na druženjih v tujini.

Tome Petreski
član upravnega odbor