Planinski pohod na Dobrčo

V soboto, 26.11.2022, je smo v planinski sekciji IPA Kluba Ljubljana organizirali in izvedli jesensko zimski planinski pohod na priljubljeno izletniško točko Dobrča.

Iz izhodiščne točke na Brezjah pri Tržiču, smo se po “poti po robu” odpravili na vrh Dobrče in naprej na Šentanski vrh, kjer je odlična razgledna točka. Vračali smo po poti mimo planinske koče na Dobrči, Lešanske planine, Bistriške planine nazaj na izhodiščno točko. Izlet je odlično uspel v vseh pogledih. Lepo vreme, odlična družba, super sprejem, postrežba, in kulinarika v koči. Prav tako pa je pohod minil tudi brez poškodb ali drugih zapletov. Proti vrhu pa smo doživeli že pravo zimsko idilo.

 

Udeležbo na pohodu je v zadnjem času zaradi bolezni in drugih težav odpovedalo nekaj prijavljenih članov IPA kluba.

Na naše izlete tradicionalno vabimo tudi simpatizerje iz društva slepih in slabovidnih. Tako se nam je že tretjič slep pohodnik in prav užival v naši družbi, seveda mi pa v njegovi. To nas dela in krasi…..pridružite se nam še Vi.

Izlet sta organizirala in vodila vodnika Planinske zveze Slovenije Mateja UDOVČ – vodja planinsko pohodniške sekcije pri IPA klubu in Anton Vozelj