Ob polni luni na Pečke

Člani IPA kluba Štajerska smo se tudi tokrat ob 18. uri pričeli zbirati na izhodiščni točki v Limbušu. Od tam smo se odpeljali v Log, kjer smo parkirali svoja vozila, se »prešteli« in se v temi, ob spremstvu polne lune, odpravili v smeri koče na Pečkah.

Pot, ki je vodila skozi gost temen gozd, smo si osvetljevali z naglavnimi lučkami. Zaradi teme in mraza, smo se večkrat ustavili in se »preštevali« ter preverjali, da se ni kdo morda izgubil ali pa ima morda pretežak nahrbtnik, naložen z dobrotami. Te smo si razdelili med seboj, se pogreli in si tako olajšali pohod.

 

V temi smo nadaljevali do koče na Pečkah, kjer nas je razveselil pogled na polno luno, zasneženo okolico in kočo.

Po prvih fotografijah na mrazu smo se odpravili v notranjost koče, kjer nam je prijazna oskrbnica pripravila malico. Po krajšem druženju in izmenjavi anekdot ter dogodivščin, je napočil čas, da se vrnemo v dolino.

Pot v dolino je takrat že osvetljevala polna luna in naglavnih luči za osvetljevanje skorajda nismo potrebovali več. Ob povratku na parkirišče v dolini smo ugotovili, da smo vsi prišli nazaj srečni, zdravi in nepoškodovani. Ugotovili smo tudi to, da nas je na vsakem pohodu vedno več, kar nas zelo razveseljuje. Zato smo si zadali nalogo, da bomo v bodoče nadaljevali s pohodi, o tem pa bomo prepričevali in spodbujali še ostale člane, da se pridružijo tovrstnim doživetjem.

Tome Petreski