Tradicionalni pustni ples IPA kluba Ljubljana

Kot vsa leta doslej, smo v IPA klubu Ljubljana tudi v 2023 organizirali pustni ples. Kot družabni dogodek z najdaljšo tradicijo v IPA klubu Ljubljana je naš pustni ples že dolgo nazaj dobil status tradicionalne prireditve. Četudi (zaradi nam vsem znanih dogodkov) dve leti nismo mogli oz. smeli organizirati tega dogodka, smo zdaj presrečni, da se je naš pustni ples vrnil med člane, kamor tudi sodi.

Kljub umestitvi pustnega plesa na koledar prireditev IPA kluba Ljubljana in IPA sekcije Slovenija, dobrem obveščanju in vabljenju k udeležbi, ter trdem delu članov upravnega in organizacijskega odbora, je udeležba v zadnjih nekaj letih v stagnaciji oz. v blagem upadu. Vzroki za to nam niso znani. Po našem mnenju sta program in priprava odlična, prav tako obveščanje. Več pa ni.

Upravni odbor IPA kluba Ljubljana vsakokrat v začetku leta organizira sestanek s poverjeniki, kjer se jim predstavi tudi program dela in dogodkov IPA kluba Ljubljana za tekoče leto. Pri prenosu informacij o dogodku, kot je tudi ta pustni ples, je med člani in članicami vsakokrat veliko navdušenja, ko pa preidemo k udeležbi, pa se soočamo s pojavom, ki bi ga v primeru pustnega plesa lahko opisali z besedami: bolj ali manj eni in isti obrazi s takimi in drugačnimi maskami 🙂

Kljub vsemu lahko sklenemo, da smo v IPA klubu Ljubljana vseeno prezadovoljni, da nam še vedno uspeva vse zastavljene cilje in aktivnosti privesti do uspešnega zaključka z več kot zadoljnimi udeleženci. Enako je pri našem pustnem plesu. Tudi zato že sedaj načrtujemo, da bo pustni ples IPA kluba Ljubljana v naslednjem letu 2024 gostil več novih obrazov in številne nove, hude, nore ipd. maske.