IPA moto rally Ciociaria 2023

Lokalni komite »Nord Ciociaria« iz Fiuggi (Frosinone), Italija, je med 7. in 10. septembrom organiziral 4. I.P.A. Motorcycle RALLY, ki je vključeval dve celodnevni organizirani motoristični turi na področju CIOCIARIA (področje s katerim poimenujejo pokrajino jugovzhodno od Rima). Srečanja se je udeležilo cca. 60 motoristov predvsem iz Italije, bilo pa je tudi nekaj tujih udeležencev in sicer iz Avstrije, Nemčije, Španije in Slovenije. Iz Slovenije sva se dogodka udeležila člana IPA kluba Nova Gorica in IPA kluba Ljubljana. Promocijski material je zagotovil IPA klub Ljubljana, za kar se klubu iskreno zahvaljujeva.

Ob prihodu in nastanitvi je vse udeležence pozdravil organizacijski odbor in nam zaželel dobrodošlico, prijetno bivanje, varno vožnjo z motorji in prijateljsko druženje v osrčju Italije. V petek in soboto sta sledila dva celodnevna vodena motoristična izleta, na katerih smo prevozili dobršen del hribovite pokrajine, ki je navduševala z zelo zavitimi cestami in dih jemajočimi pogledi. Organizatorji so poskrbeli tudi za voden ogled samostana Sacro Speco (Samostan Svetega Benedikta) v bližini kraja Subiaco (RM). Samostan so pričeli graditi v 12. stoletju v skalo, ga v naslednjih stoletjih povečali ter obogatili z umetniškimi deli velike vrednosti.

Na zaključni slovesni večerji smo se udeleženci zahvalili organizatorjem za povabilo in odlično izvedeno srečanje, na katerem so se v prijetnem vzdušju in italijanskih kulinaričnih presežkih stkale številne prijateljske vezi. Ob slovesu smo si obljubili da se prihodnje leto spet snidemo.

Stanislav Mikuž in Martin Nedelko