Obisk članov IPA sekcije Severna Makedonija

Policisti in člani IPA SEVERNE MAKEDONIJE so se odpravili na pot po nekdanji skupni državi. Ob tej priliki so obiskali vse nekdanje republike kjer so obiskovali znamenitosti, prav tako so se na poti družili s člani raznih IPA klubov. Ker je pot bila dolga in zahtevna ter je zahtevala veliko sredstev, so se obrnili na UO IPA Štajerske za pomoč pri izvedbi omenjenega načrta v času ko bodo bivali v Sloveniji.

Ker je naše geslo SLUŽITI PRIJATELJSTVU, se je UO IPA kluba Štajerska odločil, da jim pri tem tudi mi pomagamo, kolikor je v naši moči.

Tako smo jih 29. 11. 2023 v večernih urah, člani UO v sestavi predsednika g. Šadl Mirana, sekretarja g. Petra Habruna, člana UO za sodelovanje s tujino g. Tome Petreski in član UO zadolžen za informiranje in urejanje spletnih strani g. Steinman Danilo, sprejeli z odprtimi rokami. Gostom smo pomagali pri nastanitvi in jih kasneje povabili na večerjo, kjer smo se z njimi spoznali, izmenjali izkušnje in utrdili prijateljstvo.

Naslednje jutro sta g. Petar Habrun in g. Steinman Danilo, goste popeljala po mestnem jedru Maribora in jim razkazala znamenitosti. Prav tako jim je v dogovoru z vodstvom PU Maribor, bilo pokazano delo v OKC PU Maribor.
Polni dobrih in prijetnih vtisov o Mariboru, so se v dopoldanskem času 30. 11. 2023 napotili v smeri Ljubljane in pot nadaljevali v smeri »JUGA«.

Poslovili smo se z dogovorom in upanju na novo srečanje, tokrat na njihovem področju v Severni Makedoniji.
SERVO PER AMIKECO!

Tome Petreski
IPA klub Štajerska