XXI. nacionalni kongres IPA sekcije Avstrija

Od 9. do 12. maja 2024 je IPA Avstrija organizirala XXI. Nacionalni kongres, ki je potekal v Salzburgu. Poleg 80 njihovih delegatov smo bili prisotni tudi gosti, predstavniki iz 25 držav sveta. Slovensko stran sva na podlagi sklepa UO IPA sekcije Slovenije zastopala Vinko Otovič in Jure Lešnjak.

Sprejel naju je predsednik IPA sekcije Avstrije Martin Hoffman in predstavniki deželne skupine iz Salzburga. Organizatorji so nama razdelili propagandni material in program prireditev. Po sprejemu sva se nastanila. Ob 17. uri pa je v kongresni dvorani Grand Hotela Wyndham potekala otvoritev kongresa. Na tej proslavi so se zbrali vsi najpomembnejši gostje, predvsem iz regije Salzburg. Čeprav je bila svečanost uradna, so bili govori posameznih predstavnikov IPE sproščeni. Vmes je orkester avstrijske policije zaigral himno in nekaj skladb, zaključni govor pa je imel predsednik sekcije, ki je podelil tudi priznanja častnim članom IPA Avstrije.

Naslednji dan, 10. maj, je bil za goste izletniško obarvan. S turistično ladjico smo se odpeljali v Mattsee, kjer smo si ogledali muzej Ferdinand Porsche, nato pa smo si ogledali v Hellbrunnu še park z vodnimi fontanami.

Delegati IPA sekcije Avstrije pa so v hotelski dvorani imeli svoj volilni kongres, ki se je zaključil že v slabih dveh urah, čeprav je bil volilni. Na njem je bilo izvoljeno novo vodstvo. Izvoljen je bil nov predsednik, in sicer dosedanji generalni sekretar Robert Neumann, nekaj manjših sprememb pa je bilo tudi v ožjem upravnem odboru.

Zvečer smo se odpeljali v mestno dvorano pivovarne Stiegel, kjer so se predstavili novi člani UO IPA sekcije Avstrije z novim predsednikom na čelu.

V soboto, 24. maja 2014, smo se odpravili na ogled mesta Salzburg, kjer smo na mestnem trgu poslušali koncert orkestra policije iz Salzburga in orkestra Pravosodja iz Avstrije. Koncert je privabil tudi množico turistov, ki jih v Salzburgu ni manjkalo.

Zvečer smo imeli v dvorani hotela svečano večerjo, kjer so nas nagovorili nov predsednik IPA sekcije Avstrije Robert Neumann, dosedanji predsednik Martin Hoffman, ki je obenem tudi mednarodni predsednik IPE in predsednica deželnega parlamenta Salzburg, Brigitta PALLAUF.

Na koncu so podarili humanitarni organizaciji ček v vrednosti 10.000 €.

SERVO PER AMIKECO!

Vinko Otovič
podpredsednik IPA sekcije Slovenija