19. MEDNARODNO SREČANJE ZBIRALCEV POLICIJSKIH INSIGNIJ – PTUJ 2017

ZZPI Slovenija je ponovno uspelo izvesti že 19. mednarodno srečanje zbiralcev policijskih insignij katero je potekalo v soboto 12. maja 2018 v Grand Hotelu Primus na Ptuju.Žal se je letošnji termin prepletal z številnimi drugimi prireditvami tako na Ptuju kot v drugih krajih po Slovenije. Zatorej je bil obisk na srečanju nekoliko okrnjen. Prav tako so se nekateri člani ZZPI Slovenije udeležili  gostovanja pri prijateljih IPA Bijeljina…

Ker smo na srečanje povabili tudi zbiralce in drugih področij tega hobija in ne le na policijsko tematiko, smo dodobra napolnili dvorano Tacid in na ogled postavili zanimive eksponate in isignije tako s področja policije, gasilstva, vojske, itd..Srečanja so se udeležili člani ZZPI Slovenije in zbiralci iz Hrvaške, Italije, Švice in Slovenije.

Mize so se kar šibile od različnih razstavljenih insignij in veliko teh je v času srečanja zamenjalo lastnika, katere bodo sedaj obogatele marsikatero zasebno zbirko. Štefan Abraham pa je pred hotel postavil še službeno vozilo milice znamke Zastava-Yugo. Kar je mnogim obiskovalcem pritegnilo pozornost in so si ogledali samo srečanje.

Naše srečanje je v popolnosti ponovno uspelo in žal je lahko vsem, ki niso bili del naše zgodbe. V namen srečanja pa je bil ponovno izdelan tudi spominski našitek.

Nasvidenje v letu 2019, ko ZZPI Slovenija praznuje 20. letno uspešno delovanje na zbirateljskem področju.

Branko Zupanič