SREČANJE ŽUPANOV, DELAVCEV POLICIJE IN IPE V PLANICI

SREČANJE ŽUPANOV, DELAVCEV POLICIJE IN IPE V PLANICI

IPA regionalni klub Gorenjska je, 14. 9. 2018, v sklopu IPA planinskih dnevov in v sodelovanju z občino Kranjska Gora in PU Kranj pripravila srečanje županov, vodstvenih delavcev policije in IPE v Nordijskem centru v Planici. To srečanje je bilo organizirano na podlagi dogovora o sodelovanju na področju IPE Alpe – Adria, z območja Avstrije (Koroška), Italije (Trbiž in okoliške občine), Bovca in Kranjske Gore.

Udeležence srečanja sta nagovorila župan občine Kranjska Gora Jani Hrovat in direktor Policijske uprave Kranj  Boštjan Glavič.

Nagovor župana Kranjske Gore g. Hrovata

Nagovor direktorja  PU Kranj g. Glaviča

Namen tega srečanja je bil, da se vse navedene strukture med seboj spoznajo. Prisotni so bili tudi gostje iz IPA kluba Ljubljana ter predstavniki IPE s Hrvaške in Srbije. Udeležence je pozdravil tudi predstavnik IPA svetovne organizacije dr. Wolfgang Gabrutsch.

Organizacijski odbor Augusto Menguzato iz Trbiža,Hannes Burgasttaler iz Avstrijske Koroške in Vinko Otovič iz IPE Gorenjska

Del udeležencev skupaj z dr. Wolfgang Gabrutschem

Glavna tema srečanja pa je bila prikaz dela s službenimi psi policije z območja PU Kranj, Policijske direkcije s Koroške (Avstrija) in Finance iz Trbiža.

Izvajalci iz Avstrije, Italije in Slovenije

Iskanje mamil

Župani, ki so bili letos množično prisotni (iz Slovenije iz Kranjske Gore in Bovca). so bili enotnega mnenja, da je tak način sodelovanja med policisti, župani in IPE treh sosednjih območjih treh držav nujno potrebno.

Skupinski posnetek udeležencev

Vinko Otovič

Predsednik IPA RK Gorenjska