Izvedeno VII. državno prvenstvo IPA sekcije Slovenije v veleslalomu na Golteh 2019

Februarja je bilo na Golteh, v organizaciji IPA Kluba Celje in soorganizaciji IPA Sekcije Slovenije, izvedeno VII. Državno prvenstvo IPA Sekcije Slovenije v veleslalomu.

Dogodka se je udeležilo 138 članov in članic iz desetih IPA regionalnih klubov. Smučalo je 117 članov, samega tekmovanja pa se je udeležilo 92 tekmovalcev.

Zbrane je nagovoril predsednik IPA Sekcije Slovenije  Jože Senica in skupaj s predsednikom IPA Celje Božidarjem Pezdevškom podelil kolajne, zmagovalcem v vsaki kategoriji pa še praktične nagrade.

Ekipno je zmagal IPA Klub Celje, drugo mesto je zasedla IPA Klub Dolenjska, tretje mesto pa IPA Klub Gorenjska. V kategoriji nad 50 let je zmagal član IPA Kluba Dolenjska BRKOPEC Božo, v kategoriji med 40-50 let član IPA kluba Gorenjska MENCINGER Borut, v kategoriji med 30-40 let pa sta si prvo mesto delila član IPA Kluba Celje KODRUN Peter in član IPA Kluba Dolenjska VTIČ Damjan. V kategoriji do 30 let ni nihče tekmoval.

Med ženskami je zmago slavila članica IPA Kluba Koroška JAKOPEC Romana, drugo mesto je zasedla članica IPA Kluba Celje VODENŠEK Tanja in tretje mesto članica IPA Kluba Celje KLAVŽAR Petra.

Čestitamo!