Ljubljančani pripravili usposabljanje o rabi družbenega omrežja Facebook

IPA klub Ljubljana je v petek,  10. maja, v Policijski akademiji, pripravila usposabljanje o rabi družbenega omrežja Facebook.

Osnovno rabo, nastavitve, nekaj trikov in najpogostejših prevar je udeležencem predstavila IPA članica Anita Kovačič Čelofiga, ki je zaposlena na področju odnosov z javnostmi v Slovenski policiji.

Med drugim je predstavila tudi nekaj zanimivih funkcionalnosti, ki jih omogoča to družbeno omrežje:

  1. To sporočilo se bo uničilo v 10 sekundah
    Že nekaj časa Facebook ponuja možnost kriptiranega pogovora v aplikaciji Messenger, za dodatno varnost pa lahko uporabite tudi možnost nastavljanja časa za samouničenje sporočila.

  2. Vas zanima kakšne podatke o vas zbira Facebook?
    Na zavihku Tvoji podatki v Facebooku si lahko prenesete celotno zbirko podatkov o komentarjih, odzivih, prijateljih, sledenjih, sporočilih, dogodkih, straneh in druge informacije, ki jih o vas zbirajo vse od prve dne registracije.

  3. Oh, ti oglasi!
    Glede na vaše želje in zanimanja si lahko sami izberete (nastavitve>oglasi), kakšne oglase želite, da vam Facebook prikazuje. Bi želel donirati žrtvam humanitarne nesreče? Poleg informacij o kriznih dogodkih po svetu in preverjanju, ali so vaši prijatelji na varnem, lahko preko Safety Check (www.facebook.com/safetycheck.com)
     tudi pomagate. Ne le finančna sredstva, ponudite lahko na primer bivališče, hrano in vodo, oblačila, oziroma preko zemljevida poiščete pomoč, če jo potrebujete sami.

  4. Moj Facebook naslednik bo…
    V nastavitvah (splošno>upravljanje računa) lahko določite osebo, ki bo prevzela nadzor nad vašim uporabniškim računom v primeru vaše smrti ali pa določite, da se račun preprosto izbriše.