Obisk španskega policista

2.10.2022 je Ljubljano obiskal policist -član IPA- iz mesta Murcia v Španiji Juan Carlos Carrasco Zappata. Po predhodni najavi, da bo obiskal Ljubljano je zaprosil za srečanje s člani IPA Ljubljana in za ogled kakšne od naših policijskih enot.

Po krajšem ogledu Ljubljane sta član IPA kluba Ljubljana Marjan Prah Podborški s kolegom iz Španije obiskala postajo prometne Policije Ljubljana Prijazni kolegi na postaji so omogočili ogled voznega parka in ostalih vozil. Kolega iz Španije je bil nad ogledom voznega parka zelo navdušen, saj -kot je dejal- je pri njih vozni park zelo v slabem stanju. Kolega Juan je eno leto policist in službuje v mestu Murcia (veliko približno kot Ljubljana) in sicer t.i. Policia Local, kjer je šef policije tudi župan tega mesta. Po ogledu in fotografiranju z vozli in dežurnim kolegom Berkom, sva se zapeljala še do Ljubljanskega gradu, pred tem pa so se ustavili (s Juanom je bilo tudi njegovo dekel Andrea) še v živalskem vrtu, ker si je partnerka želela ogledati tudi živalski vrt. Po ogledu ljubljanskega gradu in sprehodu po stari Ljubljani, sem jih odpeljal na večerjo v gostišče z slovensko hrano, nad katero sta bila zelo navdušena. Po večerji smo se na mestnem trgu razšli, saj sta želela, da se do hotela sprehodita in »pokurita« malo hrane.

Kolega iz Španije mi je dejal, da je bil v Ljubljani kot študent in se je zato odločil, da jo še enkrat obišče skupaj z partnerko. Ob sta poudarila da sta navdušena nad čistočo mesta in urejenostjo okolice stanovanjskih objektov in ulic, ter prijaznostjo v lokalih in na ulici.

Marjan PRAH-PODBORŠKI