Srečanje IPA Alpe Adria v Gradcu

Vabilu IPA Landesgruppe Steiermark iz Gradca v Avstriji, na srečanje Alpe Adria, sva se v imenu IPA kluba Štajerska odzvala predsednik Miran Šadl in članica upravnega odbora Leja Žido. Avstrijski kolegi so srečanje organizirali v petek 19. maja 2023 v Gradcu.

Zraven naju in avstrijskih kolegov, so se srečanja udeležili še naši kolegi iz IPA kluba Pomurje, hrvaški kolegi iz IPA kluba Hrvatsko Zagorje, IPA kluba Međimurje in IPA kluba Varaždin, predsednik in podpredsednik IPA sekcije Romunija, Mihai Tartareanu in Marius Muresan ter podpredsednik IPA sekcije Madžarska Gabriel Gabor.

Gostitelji so nam med srečanjem predstavili delo in organizacijo v zaporu Graz – Karlau ter nam ga razkazali. Tam nas je pozdravil tudi predsednik avstrijske sekcije IPA Martin Hoffmann. Po kosilu je sledil ogled znamenitosti v mestu Gradec in obvezen vzpon na grajski hrib do stolpa z znamenito uro. V popoldanskem času smo se na otoku na Muri v Gradcu udeležili konference Alpe Adria. Čudovit dan smo zaključili s prijetno večerjo v okolici Gradca, kjer smo si medsebojno izmenjali tudi darila.

SERVO PER AMIKECO!

Miran Šadl
IPA klub Štajerska