IPA klub Štajerska na delovnem srečanju s člani IPA Berlin-vzhod

Nekoč zelo plodno sodelovanje med IPA Berlin-vzhod, je UO IPA kluba Štajerska ponovno oživel, potem, ko je naš klub prejel vabilo na delovno srečanje v Berlinu.

Na 995 km dolgo pot v Berlin smo se člani UO odpravili v sredo, 13. septembra 2023. Nastanitev je bila v hotelu, ki so ga za nas poiskali člani berlinske IPE.

Delovni sestanek in kasnejše družabno srečanje je potekalo v prenovljenih prostorih IPA Berlin-vzhod, ki se nahajajo na Policijski upravi III, Policijski postaji 32. Po pozdravu predsednika Jörga Kiebacha in člana deželne sekcije IPA Berlin, Wolfganga Herrmanna, je bilo v pogovorih ugotovljeno, da se pri delu obe IPI srečujeta s podobnimi težavami. Na srečanju je bil tudi član IPA, Andreas

Skala, ki je v Guinnessovi knjigi rekordov, zaveden kot dvakratni svetovni rekorder v zbiranju policijskih kap.

Dogovorili smo se, da ponovno oživimo medsebojno sodelovanje z naslednjim srečanjem IPA članov pri nas v Mariboru.

Prav tako smo imeli možnost ogleda OKC berlinske policije, ki se nahaja v samem centru Berlina. Predstavljen nam je bil način in potek dela, kjer v izmeni dela okoli 56 policistov. OKC se nahaja v prostorih Policijske uprave Berlin, kjer imajo urejen policijski muzej, zato smo si ogledali tudi tega.

Ker smo bili v mestu polnem zanimivosti in znamenitosti, smo si seveda ogledali tudi te, pa naj bodo to brandenburška vrata, ostanki berlinskega zidu in seveda tudi nemški parlament- Bundestag. Po ogledu prostorov parlamenta in kupole, s katere je čudoviti pogled na mesto, smo bili deležni sprejema pri vodji varnostne službe v nemškem parlamentu.

Uspešno in zanimivo delovno srečanje nas je napolnilo z odličnimi vtisi in v nas še bolj utrdilo naš slogan SERVO PER AMIKECO.

Delovno srečanje, pot in bivanje v Berlinu, z vsemi ogledi znamenitosti in zanimivosti ter z vsem kar spada zraven je pripravil, organiziral in vodil naš član iz SKP PU Maribor, Božo Zitterschlager, ki je tudi poskrbel, da smo med ogledi prehodili več kot 50 kilometrov.

SERVO PER AMIKECO!