Ogled Kekčeve dežele 2024

IPA regionalni klub Gorenjske je tudi letos uspešno izvedel 28. tradicionalni ogled Kekčeve dežele na območju Kranjske Gore. Zbrali smo se, 9. junija 2024 pred Policijsko postajo Kranjska Gora. Otroci so bili nestrpni, saj niso vedeli, kaj vse bodo doživeli v Kekčevi deželi. Kmalu so prišli spremljevalci agencije Julijana s prirejenim avtobusom, ki je otroke popeljal v prečudovit pravljični svet. Med nadobudnimi otroki je bilo nekaj tudi takih, ki so v strahu pričakovali, kaj se bo zgodilo, vendar so vsega hudega navajeni vodniki otroke hitro pomirili in odpeljali so se proč od staršev, ki so jim lahko samo še pomahali v kratkotrajno slovo.

Nekateri starši so se odpravili na krajše sprehode po Kranjski Gori. Hitro pa je prišel tudi čas, ko so se otroci vrnili, vendar s precej bolj vedrimi obrazi, kot so odšli na pot. Junaki iz Kekčeve dežele so jim vlili veliko poguma. Otroci pa so na različne načine ponovno oživljali Vandotove junake, ki so jih srečali v Kekčevi deželi. Organizatorji IPA RK Gorenjske so pripravili piknik kosilo za starše in njihove otroke, ko se vrnili iz Kekčeve dežele.

Organizacijski odbor IPA Gorenjske je otroke in njihove starše pospremil na srečno pot domov ter jih zopet povabil v Kekčevo deželo JUNIJA 2025.

SERVO PER AMIKECO!

Vinko Otovič
IPA klub Gorenjska