Tour in the heart of the Dolomites 2024

Lokalni komite »Fiemme e Fassa« iz Predazza (TN), Italija, je med 6. in 9. junijem 2024 organiziral 13. IPA Motorcycle Rally, ki je v petek in v soboto vključeval organizirani motoristični ture v osrčju Dolomitov.

Letošnjega tradicionalnega srečanja se je tokrat udeležilo 108 motoristov iz različnih pokrajin Italije, Avstrije, Nemčije, Nizozemske, Španije, Gibraltarja in Slovenije. Srečanja v Predazzu sva se udeležila člana I.P.A. kluba Nova Gorica in I.P.A. kluba Ljubljana. I.P.A. klub Ljubljana je zagotovil potrebno nacionalno podporo za kar se mu iskreno zahvaljujeva.

Ob prihodu in nastanitvi je vse udeležence pozdravil predsednik lokalnega odbora g. Rosario GIULIANI in nam zaželel udobno bivanje, varne motoristične izlete in prijetno druženje.

V petek in soboto sta sledila dva celodnevna vodena motoristična izleta, na katerih smo prevozili le nekaj izmed številnih čudovitih gorskih prelazov v tem delu Italije. Kljub slabi vremenski napovedi, nas je skoraj ves čas, ki smo ga prebili na naših jeklenih konjičkih, spremljalo toplo spomladansko sonce.

Na zaključni slovesni večerji smo se udeleženci zahvalili lokalnemu odboru za povabilo in odlično izvedeno srečanje na katerem so se v prijetnem vzdušju in italijanskih kulinaričnih jedeh stkale številne prijateljske vezi. Ob slovesu smo si obljubili da se prihodnje leto zopet snidemo.

SERVO PER AMIKECO!

Stanislav Mikuž in Martin Nedelko