Pohod na Golico v organizaciji IPA kluba Gorenjska

IPA klub Gorenjska je tudi letos pripravila Planinske dneve, ki so potekali na območju Jesenic. Odločitev upravnega odbora našega regionalnega kluba je bila, da tuji gosti, člani IPA in njihovi simpatizerji obiščemo Golico (1582 m). V soboto, 14. septembra 2024, smo se udeleženci ob 9.00 zbrali na parkirnem prostoru Kmečki turizem Pri Betelu.

Tudi tokrat nam vreme ni bilo naklonjeno, zato smo naredili več skupin. Nekateri so se odpravili na zasneženo Golico, nekateri so naredili krajše sprehode, ostali pa obiskali Savske jame v neposredni bližini, kjer je zelo poznano sankališče. Ogledali smo si rove, kjer so v preteklosti kopali železovo rudo.

Organizatorji smo poskrbeli, da so se udeleženci v koči na Golici ogreli z domačim čajem, nato pa smo se vrnili v dolino. Vrnili smo se po isti poti na kmečki turizem Pri Betelu, kjer smo imeli kosilo in nadaljevanje družabnega popoldneva.

Žal pa je tudi letos napovedano slabo vreme preprečilo večjo udeležbo, saj je precej naših članov odpovedalo svoj prihod zaradi napovedi obilnejšega deževja in v višjih legah tudi sneženja. Planinski dnevi pa vse od leta 1991 še nikoli niso bili odpovedani.

SERVO PER AMIKECO!

Vinko Otovič