Na obisku pri kekcu

IPA regionalni klub Gorenjske je tudi letos uspešno izvedel 26. tradicionalni ogled Kekčeve dežele na območju Kranjske Gore. Zbrali smo se, 9. junija 2019, v prelepi dolini Pod Poncami ob vznožju planiške letalnice.

Otroci, bilo jih je 36 iz različnih IPA klubov Slovenije, so bili nestrpni, saj niso vedeli, kaj vse bodo doživeli v Kekčevi deželi. Kmalu so prišli spremljevalci agencije Julijana s prirejenim avtobusom, ki je otroke popeljal v prečudovit pravljični svet. Nekateri starši so se odpravili na krajše sprehode in ogled letalnice, nekateri pa so obiskali dolino Pod Poncami in izvir reke Save.

Hitro pa je prišel tudi čas, ko so se otroci vrnili, vendar s precej bolj vedrimi obrazi, kot so odšli na pot. Kekec, Pehta in Brincelj so jim vlili veliko poguma. Otroci pa so na različne načine ponovno oživljali Vandotove junake, ki so jih srečali v Kekčevi deželi. Prav tako pa jih je obiskala tudi teta Pehta.

Organizacijski odbor IPA Gorenjske je za otroke in njihove starše pripravil veselo druženje s piknik kosilom ter jih zopet povabil v Kekčevo deželo JUNIJA 2020.

Vinko Otovič