30. obletnica delovanja IPA kluba Pomurje

V prireditvenem prostoru gostišča Pri studencu, v Nedelici, je Regionalni klub IPA za Pomurje 3. 3. 2023 obeležil 30-letnico delovanja.

Pred praznovanjem je bil volilni občni zbor, na katerem je bil za predsednika ponovno izvoljen Manfred Kepe. Za podpredsednika je bil izvoljen Tomaž Trajbarič ter za blagajnika Robert Nedok.

Praznovanja 30 letnice delovanja regionalnega kluba se je udeležili tudi predsednik IPA Slovenije, Jože Senica ter vrsta tujih in domačih gostov iz prijateljskih IPA klubov. Ob praznovanju so posebno priznanje za podporo pri ustanovitvi in krepitvi ugleda in prepoznavnosti regionalnega kluba bili deležni ustanovni člani, ki so 19.2.1993 na ustanovni skupščini v Murski Soboti prevzeli pobudo za ustanovitev Regionalnega kluba IPA za Pomurje. Ustanovitveni člani so bili Lidija Pleteršnik, Stanko Ilješ, Miroslav Zelko, Jože Sever, Branko Kos, Marjan Farič, Olga Germadnik, Silvo Belec, Dušan Mohorko, Marjan Slak, Boris Štumberger, Rudi Pucko, Zoran Kuhanec, Alojz Nemec, Dušan Radulovič, Franc Šeruga in Dušan Lebar.

Posebno priznanje za dolgoletno delo in pomoč pri delovanju kluba je prejela tudi dolgoletna blagajničarka Biserka Pucko.

Na svečani akademiji, katero je povezovala Petra Šobak, so nastopali učenke Glasbene šole Murska Sobota ter Osnovne šole Franceta Prešerna Črenšovci, ter moški vokalni kvintet Aeternum. Po svečanosti je sledilo večerja z druženjem prisotnih ob glasbi, glasbene skupine Marki.

Organizatorjem in sodelujočim se upravni odbor Regionalnega kluba IPA za Pomurje zahvaljuje za trud, katerega so vložili za ta slavnostni dogodek.