OGLED KEKČEVE DEŽELE 2018

IPA regionalni klub Gorenjske je tudi letos uspešno izvedel 25. tradicionalni ogled Kekčeve dežele na območju Kranjske Gore. Zbrali smo se, 17. junija 2018, ob 9.00 uri v prelepi dolini Pod Poncami ob vznožju planiške letalnice.

Kekčevo deželo si je do sedaj ogledalo že več kot 2000 otrok iz različnih IPA regionalnih klubov iz Slovenije.

 

Tudi v letošnjem letu nam je bilo vreme zelo naklonjeno, tako da smo ogled Kekčeve dežele lahko pripravili v lepem sončnem vremenu. Letos se je zbralo okoli 30 otrok.

Pred odhodom so bili otroci nestrpni, saj niso vedeli, kaj vse bodo doživeli v Kekčevi deželi. Le redke pa je bilo malce strah, pa še ta ni trajal dolgo časa. Po otroke so namreč prišli izkušeni vodniki agencije Julijana, ki so jih z avtobusom prirejenim za prevoz otrok popeljali v prečudovit pravljični svet, takrat pa je morebitni strah tudi izginil.

 

Seveda pa smo organizatorji poskrbeli tudi za otrokove spremljevalce, saj smo vmes pripravili piknik kosilo. Nekateri pa so se odpravili na krajše sprehode, zelo atraktiven je ogled letalnice iz drugega zornega kota, iz tistega, ki ga pogumni letalci gledajo, preden poletijo v dolino, nekateri so si ogledali Zelence in izvir reke Save.

Hitro pa je prišel tudi čas, ko so se otroci vrnili, vendar s precej bolj vedrimi obrazi, kot so odšli na pot.

Organizacijski odbor IPA Gorenjske