Člani IPA kluba Celje odlično tekli na DP IPA v maratonu

Člani IPA Kluba Celje so se tudi letos zelo dobro izkazali na 5. državnem prvenstvu IPA v maratonu, ki je potekalo 14. aprila 2019 v okviru že zelo uveljavljenega Istrskega maratona.

Letošnji že 6. Istrski maraton je gostila občina Piran, osrednji prireditveni prostor pa je bil v Portorožu. Udeleženci državnega prvenstva IPA Slovenije smo lahko izbirali med 42 kilometrsko klasično maratonsko razdaljo, 21 kilometrskim polmaratonom ali rekreativnim tekom na 9,5 km razdalji.

Iz IPA kluba Celje se je prvenstva udeležilo 12 članov, in sicer 5 nas je teklo na rekreativnem teku, 6 na polmaratonu in 1 na maratonu.

Državnega prvenstva se je letos udeležilo 46 članov IPA iz 7 IPA klubov. Člani IPA kluba Celje smo dosegli naslednje uvrstitve:

42. km:
1. mesto – Darko HERCOG – kategorija do 40 let

21 km:
1. mesto – Vinko JOST – kategorija nad 40 let
2. mesto – Gregor Janc – kategorija nad 40 let
4. mesto – Damir HOJNIK – kategorija nad 40 let
10. mesto – Sašo AČKO – kategorija nad 40 let
11. mesto – Damjan VOLAVŠEK – kategorija nad 40 let
16. mesto – Aleš SLAPNIK – kategorija nad 40 let

9,5 km:
1. mesto – Viljemina HEBAR – kategorija nad 40 let
1. mesto – Matej KRANER – kategorija do 40 let
2. mesto – Boštjan OZMEC – kategorija do 40 let
1. mesto – Karl PETELINŠEK – kategorija nad 40 let
4. mesto – Damijan DOLAR – kategorija nad 40 let

Kot gostitelj, oziroma organizator državnega prvenstva se je ponovno odlično izkazal IPA Regionalni klub Koper, ki je za IPA člane organiziral razglasitev rezultatov s pogostitvijo na Kmetiji odprtih vrat Vlado v Kastelcu nad Koprom.

Letošnja novost je bila podelitev pokalov za prva tri mesta v posamezni kategoriji. Tako smo člani našega kluba osvojili kar 7 pokalov, od tega kar 5 za prvo mesto in 2 za 2. mesto.

Še zlasti pa velja izpostaviti dosežen čas in uvrstitev našega člana Vinka JOSTA, ki je na 21 km razdalji dosegel odličen čas 1 ura 14 minut in 26 sekund in zasedel absolutno 3. mesto ter 1. mesto v kategoriji.

Ob odličnem vzdušju, prijaznih gostiteljih, lepem morskem ambientu in odličnem vremenu za tek smo resnično uživali. Spet smo se družili z IPA prijatelji in potrdili moto »Servo per amikeco«!

Avtorja fotografij: Hana Jost in IPA RK Koper