Na 25. obletnici IPA Sekcije Slovaške

Med 20. in 23. 6. 2019 je IPA sekcija Slovaške organizirala praznovanje ob 25. obletnici delovanja v turističnem kraju Senec, ki leži ob Slnečnem jezeru (Sončno jezero), v bližini mesta Bratislava.

IPA sekcijo Slovenije sta zastopala podpredsednik Vinko Otovič in član UO Božidar Pezdevšek. V Hotelu Sun so bili zbrani člani UO IPA sekcije Slovaške. Sprejel naju je predsednik IPA sekcije Slovaške Jan Kovalčik. Prisotni pa so bili še gostje, predstavniki povabljenih tujih držav s Poljske, Madžarske, Črne gore in Češke.

Naslednji dan je bil izletniško obarvan. Po zajtrku smo se odpeljali z avtobusom na ogled Nitranskega gradu, mesta Topolčianky in vzreje »evropskega bizona« zobra.

V soboto dopoldan smo si v Bratislavi ogledali lepo urejen policijski muzej, nato pa tudi mesto Bratislava in grad Devin. Popoldan smo se z izletniško ladjo peljali po Donavi.

IPA Slovaška zelo tesno sodeluje s Policijo. Ves časi so nas spremljali uniformirani policisti z njihovimi vozili, ki so bili navzoči ob prehodih čez cesto, spremljali so tudi avtobus, v katerem smo bili udeleženci srečanja.

Večer je bil namenjen svečanem delu druženja, ki je bil v dvorani, namenjeni različnim prireditvam, v neposredni bližini hotela v zelo lepem ambientu na obali Sončnega jezera in s plavajočim odrom. Nagovoril nas je predsednik Slovaške sekcije Jan Kovalčik in predstavnik predsedstva svetovne IPE organizacije Aleksej Gankin iz Rusije. Poleg gostov lokalnih oblasti in vodstva slovaške in bratislavske policije so bili prisotni tudi delegati posameznih IPA klubov Slovaške, dobitniki odlikovanj in tuje delegacije. Svečano akademijo je popestril policijski orkester Policije Republike Slovaške. Na koncu svečane akademije je sledila še izmenjava daril.

Zadnji dan, v nedeljo 23. 6. 2019, sva se zahvalila vodstvu slovaške IPE za zelo lepo izvedeno druženje ob njihovi 25. obletnici. Po zajtrku pa sva odpotovala proti domu.

Vinko Otovič

Božidar Pezdevšek