Na kulinarični fešti v Vojvodini

Člani IPA Slovenije in IPA kluba Štajerska so se v zgodnjih jutranjih urah odpeljali preko Madžarske do mesta Subotica, kjer so imeli postanek za ogled mesta z lokalnim vodnikom in vojvodinsko malico.

V popoldanskih urah so nadaljevali vožnjo mimo jezera Palić do vinske kleti Zvonko Bogdan, kjer so imeli ogled in degustacijo odličnih vojvodinskih vin. Pot so nadaljevali do mesta Zrenjanin, kjer so se namestili v hotelu Vojvodina ter se odpeljali na salaš v bližini Zrenjanina. Drugi dan so se odpravili na krajši sprehod po mestu Zrenjanina in si ogledi znamenitosti (Mestna hiša, mestni muzej…).

Po krajšem ogledu je sledila vožnja do idilične vojvodinske vasi Belo Blato, kjer so si na domačiji ogledali predstavitev tradicije vojvodinskih kolin in kuhanja domačega žganja in degustirali te dobrote.

V poznih popoldanskih urah so se prijetno utrujeni vrnili v hotel na večerjo in počitek. Tretji dan so se po poznem zajtrku odpeljali do mesta Beograd, se sprehodili po tržnici in si ogledali nekaj znamenitosti mesta.

V popoldanskih urah so se odpeljali iz mesta Beograd in v jutranjih urah se pripeljali v Maribor. Izlet je potekal v prijetnem in prijateljskem vzdušju ter v upanju, da takšen izlet ponovimo in širimo prijateljstva.