Srečanje IPA klubov ob schengenski meji

V Ormožu so se srečali člani IPA klubov deželne skupine Štajerske (IPA Lipnica Radgona, IPA Međimurje, IPA Varaždin in IPA Štajerska) in si izmenjali izkušnje ob varovanju meja ob vse večjih migracijskih pritiskih.

Udeležence je sprva pozdravil komandir policijske postaje Ormož, ki je zbranim, skupaj s policisti PP Ormož, predstavil tehnična sredstva in opremo, s katero slovenski policisti nadziramo schengensko mejo.

Nato so se opravili v Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, kjer je kolege iz Avstrije zanimala predvsem nekdanja meja med Avstrijskim in Ogrskim delom nekdanje skupne monarhije, ki je potekala prav v bližini Ormoža, ter od kod nemško ime za Ormož – Friedau.

Zgodovino, sedanjost ter bodoči razvoj mesta ob Dravi so predstavili župan občine Ormož in predstavniki muzeja. Sledil je ogled lokalne vinske kleti Puklavec Family Wines. Sledil je ogled gasilskega muzeja v Miklavžu pri Ormožu. Po uradnem delu so obiskali turistično kmetijo Hlebec, ki je v bližini slovensko-hrvaške meje, kjer so okrepili stike med avstrijskimi, slovenskimi in hrvaškimi IPA prijatelji ter se dogovorili za prihodnje sodelovanje.