Na obisku v krški nuklearki

IPA Posavje je konec leta organizirala obisk Nuklearne elektrarne v Krškem (NEK). Obiska so se udeležili člani IPA iz različnih koncev Slovenije ter nekateri policisti, ki delajo v posavskih policijskih enotah.

V Kulturnem domu v Krškem sta nas skozi osnovno predstavitev in krajši film o NEK popeljala predstavnik za stike z javnostjo NEK Miran Pribožič in Hinko Uršič. Po začetni predstavitvi smo si ogledali informativni center NEK v kulturnem domu, nato pa smo se preselili v NEK. V NEK smo bili po natančnem varnostnem pregledu razdeljeni v dve skupini, vsaka skupina je dobila svojega varnostnika, kot to zahteva protokol. Zraven seveda še strokovna delavca, ki sta nas s svojim znanjem in izkušnjami popeljala in razložila vse, kar nas je zanimajo in še mnogo več o delovanju, razporejanju energije ter varnemu delovanju Nek ter o (ne)vplivih na okolje. Ogledali smo si objekte, turbine ter komando sobo.

Po ogledu NEK smo si privoščili še prijetno druženje ter malico v Restavraciji Štefanič v Brežicah. V prijetni družbi smo prišli so enotnega zaključka, da zaradi delovanja NEK v našem okolju ni potrebe za kakršnokoli odvečno skrb.

Predsednik IPA Posavje
Sandi Krušnik