Motoristični izlet na Primorsko

Moto sekcija IPA kluba Ljubljana je 23. maja 2020, takoj, ko so se malo sprostili ukrepi za zajezitev Covid-19, organizirala vožnjo z motornimi kolesi in druženje. Letos nam je karantena prav grdo prekrižala načrte, zato je bil ta izlet zelo dobrodošel in koristen za otvoritev motoristične sezone.

Ker so bili dnevi še bolj hladni je bila odločitev, da gremo proti Primorski skoraj samoumevna.

Zjutraj smo se dobili na Brezovici, kjer smo se najprej malo pogovorili in »teoretično« obnovili svoje motoristično znanje. Namreč zima in karantena sta bili skupaj kar dolgi in takšna obnovitev vedno prav pride. Seveda smo se tudi malo ogreli in potrenirali na bližnjem parkirišču, pred gasilnim domom, kjer smo ponovili osnove varne vožnje (nenadno izogibanje, pogled v ovinku, zaviranje v sili, malo spretnostne vožnje med stožci, itd….)

Seveda pa je bilo potrebno potem vso pridobljeno znanje preizkusiti in smo jo mahnili po stari cesti do Lucije in Sečovelj. Vso to teoretično in praktično prikazovanje je organiziral in pripravil naš član Milan Tomažin, ki je na koncu organiziral tudi »primerno okrepčilo«, mi pa smo se mu skupaj zahvalili s simboličnim darilom.

Sledila je pot domov, seveda po stari cesti in še obvezen postanek na OMV v Postojni na kavici pred odhodom domov.

IPA klub Ljubljana