Kolesarski izlet na Dolenjsko

Korona virus in s tem povezani ukrepi o omejevanju širjenja okužbe, je kar nekaj načrtovanih dogodkov kolesarsko tekaške sekcije v spomladanskem času prestavil na kasnejše obdobje. Tako je le prišel čas, da smo se dogovorili in v IPA klubu Ljubljana izvedli IPA kolesarski izlet na Dolenjsko.

Na soboto, 1. avgusta smo se zbrali in štartali iz Vinj v občini Dolsko. Zakaj ravno Vinje? Tu je doma naš »vodja KTS«, Dule, ki je zagotovil, da na štart nismo šli lačni in žejni. Iz Vinj nas je pot vodila v Litijo (krajši postanek) do gradu Bogenšperk. Pri gradu smo se na hitro okrepčali in krenili proti Velikemu Gabru in naprej do spominskega obeležja na Medvedjeku. Po kratkem postanku za fotografijo, nas je Dule vodil preko naselja Občine v Dobrnič. Da ne bi bilo »prelahko«, pa je do Rajske doline iz Dobrniča sledilo še cca 2 km klanca. Sedaj mi je jasno zakaj se imenuje Rajska dolina. Po navadi se v dolino spustiš, tukaj pa je ravno obratno. Ko smo prisopihali do Duletovega koščka v Rajski dolini, nas je pričakala Alenka z osvežitvijo. Sledil je kratek počitek, katerega je Dule izkoristil za pripravo dobrot z žara.

Pred odhodom iz Rajske doline, smo še pobrali letošnji pridelek krompirja na Duletovi »njivi«. Ob povratku v Vinje smo sklenili, da bomo naslednje leto izlet ponovili, vendar po drugi trasi.

Mihael Burilov