IPA klub Ljubljana na Maratonu Franja 2020

Eno največjih in tradicionalno kolesarsko prireditev »Maraton Franja« so morali zaradi korona virusa prestaviti z običajnega junijskega termina na jesenski termin. Na podlagi negotovosti glede ukrepov za zajezitev korona virusa, je organizatorjem ob velikih naporih le uspelo uskladiti termin in 6.9.2020 tudi odlično izpeljati »Maraton Franja 2020«.

Glede na vse ovire in nepredvidljivosti smo tako v kolesarsko tekaški sekciji uspeli realizirati še eno udeležbo na dogodku, ki smo ga predvideli po programu za letošnje leto. Verjamemo pa da ne zadnjo.

Udeležba na maratonu je omejevala število udeležencev na 500 kolesarjev, zato se je bilo potrebno ob odprtju razpisa kar najhitreje prijaviti. Dule je zaradi težav z zobom udeležbo moral odpovedati, je pa namesto njega vskočil Peter.

Naše sodelovanje na letošnji Franji je imel še en dodaten vidik našega gesla »Služimo v prijateljstvu«. Eni najstarejših tekmovalk na Franji in seveda tudi svetovni prvakinji med seniorkami – TINI, smo pred štartom zagotovili, da jo bomo na maratonu spremljali in ji s tem pomagali doseči čim boljši rezultat. Po njeni izjavi na cilju, smo svojo obljubo realizirali po pričakovanju.

Mihael Burilov