Pohod na Golico

IPA RK Gorenjska je letos že 29. organizirala IPA planinski dan.

Odločitev upravnega odbora našega regionalnega kluba je bila, da člani IPA in njihovi simpatizerji obiščemo Golico, (1582 m). V nedeljo, 27. septembra 2020, smo se udeleženci ob 9.00 zbrali na parkirnem prostoru Kmečki turizem Pri Betelu.

Po uvodnem nagovoru predsednika kluba Vinka Otoviča smo se kljub slabemu vremenu odločili, da opravimo planinski pohod na Golico. Pohoda se je udeležilo 14 udeležencev. Prijavljenih jih je bilo namreč več, pa so se ustrašili slabega vremena.

Kljub temu da smo odšli v dokaj slabem vremenu, nas je na vrhu pričakal prvi letošnji sneg in solidno vreme, občasno se je prikazalo tudi sonce. Kljub mrzlemu vremenu pa je bilo razpoloženje odlično.

Organizatorji smo poskrbeli, da so se udeleženci v koči na Golici s šilcem pripravka iz zelišč ogreli, nato pa se vrnili v dolino. Vrnili smo se po isti poti, na kmečki turizem Pri Betelu kjer smo imeli kosilo. Vsak udeleženec je prejel tudi spominsko majico.

Pohod smo izvedli ob izvajanju priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe bolezni COVID-19.

Vinko Otovič