Na rekreativnem kolesarskem izletu

Organizator IPA Postojna, je organizirala rekreativen kolesarski izlet.

Zjutraj smo se dobili pred turistično kmetijo Levar. Tam smo popili jutranjo kavo ter tako začeli čudoviti sončen dan. Odpravili smo se z kolesi na pot ob Cerkniškem jezeru tam je bila večinoma ravnina peljali smo po makadamu. Ob kolesarjenju smo imeli čudovit razgled na jezero. V tem jezeru je veliko živali, in te smo si lahko zelo dobro ogledali. Na otoku je bila opazovalnica za ptice. Lahko smo jih prepoznali s pomočjo informacij, ki so bile v opazovalnici. Pot smo nadaljevali proti Rakov Škocjanu, imeli smo malo vzponov in spustov. Tako smo bili že malo utrujeni zato smo se ustavili na sladoledu ter pivu. Vsi skupaj smo se za mizo do dobra nasmejali in zelo uživali.

Ob kolesarjenju smo se na dihali svežega gozdnega zraka in opazovali vode, ki so tekle čez gozd. Kolesarjenje je bilo tudi poučno in ne samo rekreativno. Med kolesarjenjem smo si izmenjavali mnenja ter smo se spoznavali.

Ob vsem govorjenju smo se nasmejali pri tem vicu:”Kaj razmišlja kolesar z električnim kolesom in kaj kolesar z gorskim kolesom? Kolesar z električnim kolesom razmišlja o bateriji, kolesar z gorskim pa o pivu.” Smeha definitivno ni primanjkovalo. Prekolesarili smo 33,3 kilometra. Ob vsem naporu smo bili že kako lačni, zato nas je ob prihodu nazaj čakalo odlično kosilo. Ta dan smo si zapomnili po krasni družbi, dobri hrani in predvsem čudovitih pogledih v naravo.

Lara Loboda